Денталното лазерно лечение

Дентален Лазер  Lite TouchTM

 

Какво са денталните лазери?

- Както всички лазери те представляват поток от светлинна с голяма мощност, адаптирани за стоматологични нужди.

Какви са предимствата им спрямо класическата апартура?

- По-малко болка по време на работа,но не и пълна липса на такава (по-обемни манипулации изискват използване на упойка).

- Прецизно, елегантно и атравматично отнемане на увредени тъкани, което позволява по бързо оздравяване.

- Високата енергия действа пагубно върху патогенните микроорганизми – бактерициден ефект.

- Липса на неприятен контакт с върха на апарата по време на работа.

Къде намират приложение в стоматологията?

Последното поколение лазер Lite TouchTM се използва във всички сфери на денталната медицина върху твърдите и меките тъкани в устнаа кухина.

Когато лекуваме зъбен кариес с лазер постигаме отлична здравина на връзката между зъб и пломба.

Използваме го за моделиране на изпъкналости и неравности на челююстните кости, които биха попречили на точната изработка на снемаеми протези.

Подобно моделиране и отстраняване на излишни и прорастнали части от венеца водят до по-бързо оздравявне, съпътствано с минимум болкова симптоматика или липса на такава, включително и при освобождаване на френулум или венец около непробил мъдрец.

Когато лекуваме пародонтални джобове лазерът ни позволява точност и атравматичност в кюретирането на патологичните структури, съчетано с бактерициден ефект.

Разкриването на вече интегрирани импланти е свързано с минимален оздравителен период благодарение на лазерите, а лечението на заболяванията на костта и меката тъкан около тях дава най-добри резултати, което е стъпка напред в имплантологията.