КАРИЕСОЛОГИЯ И ЕНДОДОНТИЯ

 

Лечението на кариеса и неговите усложнения /пулпити, периодонтити и други/ , обхваща най - голяма част от дейността на лекаря по дентална медицина.

 

Стандартно лечение на кариес

Включва отстраняване на кариозната зъбна тъкан и заместването й с различни материали. Клиниката разполага с богат избор на такива, съобразен с възможностите и желанията на пациента.
 
Ендодонтско /кореново/ лечение
В случай че кариесът причини възпаление на нерва /пулпит/ или възпаление в костта /периодонтит/ се налага ендодонтско лечение. Тези състояния са основна причина за посещение на зъболекар по спешност. Ние имаме богат опит в диагностиката и овладяването на такива състояния, независимо дали пациентът е планово при нас или е попаднал по спешност. Клиниката има необходимата апаратура, материали и инструменти за провеждане на перфектни коренови лечения.
 
Лазерно асистирано лечение на кариеси и периодонтити
Кабинетът в Младост 1 разполага с лазер Syneron LiteTouch, който е уникален по рода си, един от малкото на територията на София, позволяващ отстраняването на кариозна зъбна тъкан без употреба на страндартно зъболекарско оборудване. При него няма вибрация, контакт и шума характерен за турбините, което го прави изключително подходящ за малки деца и хора с дентофобия.